هات چاکلت چیست؟

هات چاکلت چیست؟

هات ‌چاکلت یا شکلات داغ، یکی از اون نوشیدنی‌های وسوسه کننده ست که محاله اگر بهتون تعارف کنن، ردش کنین. هات‌چاکلت یه نوشیدنی گرمه، که ازشکلات رنده شده، شکلات ذوب‌شده یا پودر کاکائو، شیر گرم یا آب و احتمالاً اگرعلاقه‌مند به شیرینی  طعم اون باشین، قدری شکر ساخته‌شده.
برای تزئین روی آن، بعضاً از خامه یا مارشمالو استفاده می کنن.شاید براتون سؤال باشه، مارشمالو چیه؟

مارشمالو چیست؟

مارشمالو ها، یک سری شکلات‌های اسفنجی هستن که وقتی اونا رو میزارید داخل دهان، بلافاصله در واکنش با آب دهانتون جمع میشن و تقریباً ناپدید میشن. بااین‌حال حجمی که در ابتدا دارن، اونا رو گزینه مناسبی برای تزئین روی هات‌چاکلت ها می کنه.
اگر هات چاکلت فقط از شکلات داغ تولیدشده باشه، بهش نوشیدنی شکلات میگن، اونوقت متوجه میشید که نسبت به هات‌چاکلت هایی که با پودر کاکائو درست میشن، خیلی غلیظ ترن.

هات چاکلت چیست؟

 

هات چاکلت در کافی‌شاپ

ممکنه تا الآن کافی‌شاپ رفته باشین و هات‌چاکلت سفارش داده باشین، اما وقتی خوردین حس کردین فقط شیرکاکائو خوردین. دلیلش اینه که اونا صرفاً به‌اضافه کردن پودر هات چاکلت به شیر داغ قناعت کردن، اینه که اون مزه‌ای که شما انتظار داشتین بهتون نداده، اینجا می‌بینید یه هات‌چاکلت واقعی چیه. کافی‌شاپ‌ها معمولاً از پودر هات‌چاکلت برای تهیه دستور شما استفاده می کنن، اما اینو باید در نظر بگیرن که برای یه هات چاکلت خوب باید از خامه هم در کنار پودر استفاده کنن، این‌طوری هات چاکلت غلظت مدنظر مشتری رو داره و طعم اون هم لذت‌بخش میشه.

تاریخچه هات چاکلت

اگر براتون بگیم که هات‌چاکلت تقریباً جزو قدیمی‌ترین نوشیدنی‌های بشر هست، باورتون میشه؟
باستان شناسا میگن اولین نوشیدنی شکلاتی حدود ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ سال قبل توسط قوم مایاها، در آمریکای جنوبی تولید شدن، همچنین تا سال ۱۴۰۰، نوشیدن هات چاکلت جزو فرهنگ آزتک ها بوده. حتماً میخواین بدونین آزتک ها کیا بودن؟ آزتک ها قومی بودن که در مکزیک و آمریکای مرکزی زندگی می‌کردن. اینا رو گفتیم که بدونین با یه نوشیدنی جدید روبرو نیستین، بلکه داریم در مورد یک نوشیدنی خوشمزه از قرون و اعصار گذشته که برگرفته از قدیمی‌ترین تمدن‌های دنیاست، صحبت می‌کنیم.

رواج هات چاکلت

بعدازاینکه اروپایی‌ها در مکزیک با هات‌چاکلت آشنا شدن، اونو با خودشون به اروپا و بعد در سراسر دنیا انتشار دادن، از اون زمان، هات چاکلت کلی تغییرات به خودش دیده و حتی طوری شده بود که برای مصارف دارویی هم تا قرن نوزدهم، اطبا برای درمان بیماری‌های کبدی و معده، اونو تجویز می‌کردن.

هات چاکلت در اروپا

در سرزمین‌های اصلی اروپا (به‌ویژه اسپانیا و ایتالیا) ، شکلات داغ به خاطر استفاده از نشاسته ذرت که یه جورایی حجم زیادی داره، بعضاً بسیار ضخیم سرو میشه.
هات چاکلت با چروس، صبحانه سنتی تو اسپانیاست و این مدل شکلات داغ خیلی غلیظ استفاده میشه.
شاید بخواین بدونین اصلاً چروس چیه؟ چروس یه جور شیرینی شبیه بامیه هست که کشیده تره و توی خیلی از شیرینی فروش‌ها، می تونید اونو پیدا کنید، همونطور که کروسان یا مدل ایرانی اون که بهش پچ پچ میگن رو با قهوه میل می کنن، چروس رو با هات چاکلت مصرف می کنن.

پودر هات چاکلت

امروز هات‌چاکلت مصرف بسیار زیادی در سراسر دنیا داره بطوریکه در همه کافی‌شاپ‌ها، با انواع و اقسام ادویه‌ها، با درجات غلظت گوناگون سرو میشه، اما برای راحتی مصرف‌کنندگان، پودر آن آماده هم رواج پیداکرده که اتفاقاً خیلی از مشتریان از این ترفند استقبال کردن.

ترکیب اصلی پودر

  • پودر کاکائو با خلوص بالا (۶۰ درصد و بیش‌تر)
  • پودر خامه
  • پودر فندق
  • شکر

پودرهای موجود در بازار با نسبت‌های مختلف مواد بالا رو باهم ترکیب کردن. کیفیت و میزان خلوص پودر کاکائو روی طعم و غلظت هات‌چاکلت تأثیر زیادی داره.

هات چاکلت چیست؟

دستور تهیه بهترین هات چاکلت

روش‌های زیادی برای تهیه هات‌چاکلت وجود داره که ما سعی کردیم بهترین تجربه رو براتون فراهم کنیم.
بعضیا که خیلی اهل قهوه نیستن، اما نوشیدنی‌های داغ رو دوست دارن، هات چاکلت رو می تونن به‌عنوان یه نوشیدنی جذاب در نظر بگیرن.
همونطور که قبلاً نوشته بودیم، هات چاکلت رو میشه با پودر کاکائو و شکلات ذوب‌شده تهیه کرد، اما واقعاً پودر کاکائو خیلی خوب نیست، چون اولاً مثل شکلات حالت خامه‌ای نداره و جذابیت اونو ایجاد نمی کنه و در ثانی پودر کاکائو یه جورایی حالت ته‌نشینی میگیره و غلیظ نیست. برای همین ما دستورالعملمونو برای هات‌چاکلت با شکلات ذوب‌شده ارائه میدیم.

نحوه تهیه شکلات ذوب‌شده

نکته‌ای که بعضی از دستورالعمل‌ها در مورد هات‌چاکلت رعایت نمی‌کنند اینه که میگن شیر رو داغ کنید و بعد شکلات‌های رنده شده رو بهش اضافه کنین، اما واقعیت اینه که حل شدن ذرات خردشده شکلات داخل شیر کار بسیار سختیه و شما نمی تونید کاملاً مطمئن باشین که ذرات شکلات داخل شیر حل‌شده و در کل دچار دردسر میشین.
ما پیشنهاد می‌کنیم ذرات خردشده شکلات رو در یه حرارت آروم قرار بدید و هم بزنید که یه مایع شکلاتی ایجاد بشه، می تونید برای این کار از مایکرویو استفاده کنین و برای هر ۳۰ ثانیه یک‌بار اونا رو هم بزنین تا یه مایع کاملاً روان از شکلات ایجاد بشه.

گرم کردن شیر

برای گرم کردن شیر مراقب باشید که انقدر گرم نشه که به مرحله جوشیدن برسه، همین‌قدر که در اطراف ظرف شیر، حباب‌های کوچک هوا تشکیل بشه، نشون دهنده اینه که شیر برای ترکیب با شکلات آماده هست. بیشتر از اون نیازی به گرم کردن نداره.
خوب در مرحله بعد، شکلات روان و ذوب‌شده رو به آرومی داخل شیر بریزید و خواهید دید که به‌خوبی با شیر ترکیب میشه، تا اینجای کار، تقریباً مایع اصلی هات چاکلت شما آماده هست و باید تزئینش کنید.

تزیین هات چاکلت

برای تزیین هات‌ چاکلت می تونید از خامه استفاده کنید، به‌طوری‌که روی اونو خامه بریزید و بعد به کمک شابلون‌های مختلف می تونید با پودر کاکائو روشو تزئین کنین، این‌طوری هات چاکلت شما شبیه به کاپوچینو هست که یه جور ترکیب قهوه هست، می خواین بدونین کاپوچینو چیه؟

مواد لازم برای تهیه هات چاکلت:

  • ۲ فنجون شیر
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • ۱۰۰ گرم شکلات تکه‌ای تلخ و شیرین (کمتر از ۱ فنجون)؛
  • خامۀ زده‌شده (دلخواه)؛
  • مارشمالو (دلخواه)

در ابتدا شیر رو گرم می‌کنید و مراقب باشید جوش نیاد، بعد شکلات‌هایی رو که طبق دستور بالا نوشتیم چطور ذوب کنید به آرومی بهش اضافه کنید. درنهایت با خامه و مارشمالو در صورت تمایل، تزئین کنین.

هات چاکلت چیست؟

ارزش غذایی هات چاکلت/ خواص هات چاکلت یا شکلات داغ

  • کالری: ۴۶۹ کیلوکالری؛
  • کربوهیدرات: ۶۱ گرم؛
  • پروتئین: ۱۰ گرم؛
  • چربی: ۲۵ گرم؛
  • اسید چرب اشباع: ۱۵ گرم؛
  • کلسترول: ۲۴ میلی‌گرم؛
  • سدیم: ۱۱ میلی‌گرم؛
  • فیبر: ۳ گرم؛
  • قند: ۵۶ گرم.

نکاتی در مورد هات چاکلت:

  • بهترین شکلات برای درست کردن هات‌ چاکلت یا شکلات داغ شکلات تخته‌ای تلخ ۶۰ درصد یا بالاتر با کیفیته
  • برای غلیط تر کردن هات چاکلت می تونید از شیر پرچرب استفاده کنید
  • ممکنه بخواین به‌جای شیر از شیر بادام استفاده کنین.
  • بعضیا دوست دارن به هات‌چاکلت وانیل هم اضافه کنن، بستگی به نظر شما داره.
  • هات‌چاکلت رو می تونید در یخچال نگهداری و دوباره در صورت نیاز گرم کنید، مراقب باشید به جوش نیاد
  • پودرهای هات چاکلت معمولاً دارای شیر خشک بوده و می تونین به‌جای شیر اونا رو با آب ترکیب کنین.

ارزش دارویی هات چاکلت

هات چاکلت مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، کافئین و کالری دارد. به همین دلیل باعث افزایش انرژی میشود که همین موضوع باعث شد تا این نوشیدنی برای مدتی توسط راهبان محدود شود.

سرشار از پلی فنون است که باعث کاهش التهاب و بهبهود جریان خون میشود.

پروتئین موجود در شکلات میتواند باعث شل شدن عضلات شده و درد بعد از تمرین را کاهش دهد.

به دلیل وجود تئوبرمین از زرد شدن و از بین رفتن مینای دندان نیز جلوگیری میکند.

به دلیل وجود آنتی اکسیدان در هات چاکلت این نوشیدنی برای سلامت قلب بسیار مفیدتر از چای سبز است.

نیتریک اسید در این نوشیدنی باعث میشود تا پلاکت ها چسبندگی کمتری داشته باشند و خون راحت تر در بدن جریان پیدا کند که این امر باعث تقویت حافظه میشود.

هات چاکلت دارک میتواند روند هضم غذا را کندتر و احساس پر بودن و سیری در فرد ایجاد کند.

شکلات میتواند فعالیت انسولین را تحریک کند بنابراین میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

اما لازم است این نکته را ذکر کنیم که استفاده بیش از حد از شکلات میتواند مضر باشد و باعث حساسیت، یبوست و سردرد میگرنی میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *